Fordele ved investering i kunst

Kunst investering er derfor en god måde at få dine penge til at yngle, samtidig med, og vigtigst af alt, at hjælpe med at gøre dine medarbejdere mere produktive, kreative og glade. Lær mere om hvad kunst kan gøre for dine medarbejdere.

Kunst åbner op for at dine medarbejdere kan udtrykke deres mening åbent på kontoret og gå ind i dybere og kritiske samtaler, som i sidste ende forbedrer kommunikationen på arbejdspladsen - og styrker fællesskabet. Kunst på kontoret åbner også op for en verden af fantasi, inspiration og undren, som kan gøre at medarbejdere selv begynder at tænke i nye baner og løser opgaver med øget kreativitet. 

Kunstinstallation hos Lunar. Læs om casen her.

Kunst er en langsigtet investering

Fortjeneste fra kunst investering vil muligvis ikke ske fra den ene dag til den anden. Eksperter anbefaler kunst investering til tålmodige investorer med et tidsvindue på 10 år eller mere, så tænk langsigtet.

Kunst markedet følger sine egne regler

En stor fordel ved kunst som et aktiv er, at dens værdi ikke stiger eller falder med aktiemarkedet. Selvom dine aktier ikke klarer sig godt, kan din kunst investering klare sig godt - gode nyheder for den kyndige investor, der ønsker at difrencere sin portefølje og minimere risikoen. Og ideelt set, men ikke altid, vil kunst fortsætte med at stige i værdi over tid.

Kunst kan være risikabelt

Hvert kunstværk er unikt, og kunst markedet har op- og nedture ligesom ethvert andet marked, og det er umuligt at bestemme et kunstværks sande værdi - meget afhænger af kunstnerens omdømme og økonomien som helhed.

Kunst investeringer giver måske ikke kvartalsvis udbytte som nogle aktier og obligationer. Men med tiden vil det måske producere afkast. Det er derfor vigtigt at det kunst man erhverver sig også har en direkte værdi ift. arbejdspladsen og medarbejdere. 

Kunstinstallation hos PFA Real Estate - Engsøhus

Så er kunst en god investering?

På trods af de højere omkostninger, der ofte kan være forbundet med at investere i kunst, fortjener det stadig en plads i din portefølje.

Kunstmarkedet er ikke i høj grad korreleret med aktiemarkedet eller obligationsmarkedet, hvilket er præcis, hvad investorer bør kigge efter, når de vil diversificere deres aktiver. Lige meget hvilken vej de finansielle markeder bevæger sig, bliver kunstmarkedet som regel ikke påvirket særlig meget.

I 2020 stod kunstmarkedet over for et udfordrende miljø, da personlige auktioner blev aflyst på grund af COVID-19-pandemien. Som følge heraf skiftede mange auktionshuse og gallerier online, og markedet for kunst blev værdisat med 15,1 % mere. Den gennemsnitlige kunst investor øgede deres interesse for kunst, og skiftet på nettet bragte også flere unge købere ind på markedet. Den tendens lover godt for fremtiden for kunst som investering.
Lær hvilke afskrivningsregler og skattefordele der er i kunst her.

Se vores tidligere projekter og blive inspireret til hvad du selv kunne få opsat.
Uanset hvilken type indretning, du står over for, glæder vi os til at dele ud af vores erfaring og hjælpe dig godt i mål.

Du mere end velkommen til at kontakte Artboost, hvis du har nogle spørgsmål.
info@artboost.com eller telefon +45 25 67 66 24 for yderligere information eller booking af et gratis intro møde.

Læs mere om kunst til virksomheder her.

Læs mere om kontorindretning her.